PreAct BV

Postbus 41
5900 AA Venlo
Telefoon 077- 3201760
Mobiel 06 – 21981547
E-mail

Verzuimpreventie

Verzuimpreventie heeft in onze aanpak een prominente rol. Samen met u vullen wij verzuimpreventie op een vijftal manieren in. Hieronder treft u een beknopt overzicht van onze verzuimpreventie aanpak aan.

  • opzetten van een goed verzuimprotocol en verzuimbeleid

Door vooraf goede afspraken te maken wie waarvoor verantwoordelijk is wanneer er sprak is van (dreigend) verzuim, kunnen problemen achteraf vaak voorkomen worden.

Onze professionals helpen u graag bij het opzetten van een goed verzuimbeleid en verzuimprotocol. PreAct klanten kunnen het gratis concept protocol downloaden.

  • stimuleren van het open spreekuur bezoek

Het open spreekuur wordt ook wel eens het arbeidsomstandigheden of preventiespreekuur genoemd. Het is de mogelijkheid om het spreekuur van de bedrijfsarts te bezoek buiten een verzuimperiode om. Download de brochure.

Dit kan bijvoorbeeld bij dreigend verzuim of (mogelijk) werkgerelateerde gezondheidsklachten. Voor werknemers van PreAct klanten zijn geen kosten verbonden aan spreekuur bezoek, de privacy wordt gegarandeerd.

  • verzuim de baas training

Voor leidinggevenden en medewerkers personeelszaken hebben wij een interactieve workshop opgezet onder de naam “verzuim de baas”. Deelname in groepen van minimaal 5 maximaal 10 deelnemers.

Een aantal thema’s rondom verzuim, reïntegratie en preventie komt aan bod tijdens de workshop. Na afloop ontvangen de deelnemers een syllabus van de workshop. Bekijk de demonstratie.

  • het uitvoeren van health checks en PMO onderzoek

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt zeker voor uw gezondheid en de gezondheid van medewerkers. Daarom noemt PreAct periodiek preventief onderzoek ook wel “uw persoonlijke APK”.

Wij bieden health checks, management keuringen en PMO onderzoek aan, met aandacht voor werk- en arbeidsomstandigheden gerelateerde thema’s en leeftijd en leefstijl gerelateerde thema’s. Download de brochure.

  • verzuimanalyses als basis voor SMT overleg

PreAct gelooft in een snelle, krachtige en geprotocolleerde aanpak wanneer sprak is van verzuim. Gegevens op organisatie niveau voor wat betreft aard en opbouw van het verzuim kunnen vanuit onze database worden gegenereerd.

Webportaal klanten kunnen zelf op ieder gewenst moment over iedere gewenste periode verzuimanalyses en managementinformatie genereren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PreAct via 077 – 3201760 of via e-mail info@preact.nl Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

 

 

Downloads

verzuimprotocol

open spreekuur

verzuim de baas

health checks