PreAct BV

Postbus 41
5900 AA Venlo
Telefoon 077- 3201760
Mobiel 06 – 21981547
E-mail

Rijbewijs en vervoer

Keuringen voor het beroepsgoederenvervoer, personenvervoer en rijbewijskeuringen zijn aan diverse regels en keuringseisen verbonden. Hieronder treft u een beknopt overzicht aan.

  • Rijbewijs keuringen 60+ en 70+ leeftijd

Als u het rijbewijs wilt vernieuwen, houd dan rekening met het volgende. Bent u tussen de 60 en 65 jaar dan wordt een nieuw rijbewijs afgegeven dat geldig is tot het zeventigste jaar.

Bent u ouder dan 65, dan krijgt u een rijbewijs dat maximaal 5 jaar geldig is.

Vanaf het 70e levensjaar vindt bij iedere vernieuwing van het rijbewijs een medische keuring plaats. Deze regelmatige keuring is bedoeld om ook ouderen veilig en verantwoord aan het verkeer deel te laten nemen.

Bij uw gemeente koopt u een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag. Onze artsen beoordelen uw eigen verklaring en voeren een keuring uit gericht op uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie.

De Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag stuur u samen met een kopie van uw legitimatiebewijs op naar het CBR regiokantoor in uw buurt. Start minimaal 3 maanden voor uw rijbewijs verloopt, de totale procedure kan enige tijd duren.

Link >>> Wet- en regelgeving.

  • Rijbewijs C + D vernieuwen

Sinds 2005 moeten houders van het rijbewijs C en D bij iedere verlenging een medische keuring ondergaan. De aanleiding voor deze periodieke medische toets is een wijziging in de Europese regelgeving op het gebied van rijbewijzen.

De Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag stuur u samen met een kopie van uw legitimatiebewijs op naar het CBR regiokantoor in uw buurt. Start minimaal 3 maanden voor uw rijbewijs verloopt, de totale procedure kan enige tijd duren.

  • Rijbewijs en diabetes mellitus
  • Rijbewijs en epilepsie
  • Rijbewijs en handicap

Voor meer uitgebreide informatie kunt u terecht op de website van het CBR.

Link >>> Wet- en regelgeving.

  • Rijbewijs en geneesmiddelen

Indien u zogenoemde “gele sticker” medicatie gebruikt, kunt u aan de hand van de CBR leidraad inschatten wat één en ander betekent voor het medisch advies van onze artsen.

Link >>> Wet- en regelgeving.

  • Taxikeuringen

Wilt u als taxichauffeur een (nieuwe) chauffeurspas aanvragen? Dan is vanaf 01 januari 2006 een medische keuring een onderdeel van de aanvraag. Via de Inspectie Verkeer en Waterstaat IVW kunt u een geneeskundige verklaring krijgen.

Onze artsen nemen samen met u een vragenlijst door en verrichten een gericht medisch onderzoek. De resultaten worden vastgelegd in de geneeskundige verklaring, welke u verstuurd naar het IVW.

De geneeskundige verklaring IVW stuur u samen met uw overige bescheiden naar het IVW. Start tijdig wanneer u een nieuwe chauffeurspas aanvraagt, de totale procedure kan enige tijd duren.

Link >>> Wet- en regelgeving.

 

  • Medibus keuringen (buschauffeurs grote bus)

PreAct verstrekt Medibus passen na keuring conform de richtlijnen zoals opgesteld door de stichting Medibus. Deze richtlijnen zijn aanvullend op de meer algemene CBR keuringseisen rijbewijs C CE D en DE.

De Medibus passen worden bij geschiktheid na afloop van de keuring verstrekt.

Meer informatie over rijbewijs en vervoer? Onze medewerkers zijn u graag van dienst. U kunt contact opnemen via 077 – 3201760 of e-mailen via info@preact.nl

Op verzoek wordt een tarieflijst, productlijst of maatwerk offerte toegezonden.

 

Links

Wet- en regelgeving.